Індія знижує податки на імпорт компонентів смартфонів

Індія стимулює світові бренди, такі як компанія Apple, заходити на її ринок технологій. Зокрема, шляхом зниження податків на ввезення компонентів смартфонів та іншої техніки. Крім того, Індія планує стати не лише місцем зборки техніки, а й побудувати екосистему вітчизняних постачальників. 

Про це розповів Bloomberg, 30 січня.

Влада Індії прийняла рішення знизити податки на імпорт складових частин мобільних пристроїв (пластикові та металеві механічні частини, роз’єми для SIM-карт і гвинти). Голова індійської Асоціації мобільного зв’язку та електроніки Панкадж Мохіндроо, зазначив, що таке рішення збільшить виробництво смартфонів й забезпечить конкурентоспроможність країни на світовому ринку. Така політика країни сприятиме перетворенню Індії на глобальний центр виробництва й експорту електроніки. Підвищення ж мита в грудні 2023 року вдарило на її конкурентоспроможність, яка впала на 7%. 

Уряд Індії прагне побудувати екосистему вітчизняних постачальників

Країна планує стати не лише місцем зборки смартфонів, а й захопити більшу частину ланцюжка створення вартості. Це сприятиме зростанню економіки та забезпечить стійкість технічної галузі. Крім того, створить ефективну та конкурентоспроможну екосистему вітчизняних постачальників у галузі електроніки та виробництва смартфонів в Індії.

Водночас, компанія Apple все більше розглядає Індію як масштабну виробничу базу. Щоб зменшити свою залежність від Китаю, компанія збільшила лінії по збору техніки в Індії. За даними 2023 року, понад 7% від світового виробництва iPhone припадає на цю країну. Експорт смартфонів з Індії збільшився на $11 млрд за минулий фінансовий рік (з березня 2022 року по березень 2023 року). 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *